Denne nettsiden har ikke aktivert bestilling enda. Ikke registrer deg eller legg inn bestillinger her uten at du har fått beskjed om det.

Asbjørn og Astrid - den første reisen

Sommerlesuniverset er bygget opp rundt de to karakterene Asbjørn og Astrid, som hvert år drar ut på nye eventyr på oppdrag fra gudekongen Odin. I årets fortelling som barna kan følge, «Natt på biblioteket», blir det kaos når Asbjørn og Astrid må stoppe en tyv fra å stjele selve hjertet til det magiske Verdensbiblioteket, som det ikke kan leve uten.

Foredrag

Les mer / bestilling

FILM og FOREDRAG: Saga Farmanns - vikingenes handelsskip

Saga Farmann er på vei mot vikingenes Miklagard Istanbul. Imens kan vi dykke ned i historien om det originale Klåstadskipet, om brynesteinsemnene det var lastet med og steinhandelen fra Eidsborg i Telemark. Men først og fremst: i arbeidet med å bygge en tolkning av Klåstadskipet i Tønsberg.

Foredrag

Les mer / bestilling

Lær deg GLIMA - vikingenes bryterkunst

Glima er vikingenes brytekunst og dette kurset passer for både barn og voksne, kvinner og menn. Holdes på gressplenen utenfor Støperiet.

Vikingtid

Les mer / bestilling

Saga Farmanns fantastiske reise - fra Tønsberg til Miklagard

Saga Farmann, en arkeologisk tolkning a Klåstadskipet - et handelsfartøy fra siste del av 900-tallet, er på vei for å gjenerobre Europa. En moderne vikingferd i dagens Europa. En reise som følger de moderne vannveiene i Europa fram til vikingenes Miklagard. En reise med verdens mest moderne vikingskip, en reisende ambassadør for Tønsberg, Vestfold og Telemark, Norge, lokal industri, vikingtid og internasjonalt samhold.

Foredrag

Les mer / bestilling

Sem/Jarlsberg. Fra strandplass til kongsgård

Sem/Jarlsberg. Fra strandplass til kongsgård. Et storgods vokser til og handelsplassen som senere blir Tønsberg by etableres

Foredrag

Les mer / bestilling

The salme ships and vikings in the Baltic

Approximately 1,300 years ago, a bloody battle took place in Saaremaa in Estonia near the present-day village of Salme, in which fallen Scandinavian warriors were buried on the seashore in two ships. Although more than half a thousand ship burials are known in Northern Europe, only a very few burial sites of Viking war bands have been found in the world.

Foredrag

Les mer / bestilling

Vikingleker - for alle aldere!

Trollet og Trollto arrangerer historiske leker og idretter fra vikingtid og middelalder. Lekegoden har gjennomført dressurkurs med Trollet, og har diplom for dette. På Tønsberg Vikingfestival vil de arrangere et utall leker og konkurranser for barn i alle aldre og til slutt kåre Vestfolds beste Viking :-)

Vikingtid

Les mer / bestilling

Viking life ways: Exploring dimensions of social inequality in prehistoric Scandinavia

Today, it is widely acknowledged that the societies of the Viking Age (c. 750-1050) were strictly hierarchical. In traditional depictions of the period, the Scandinavian social hierarchy is often depicted as a fairly simplistic ‘pyramid’ comprising several well-defined classes. At the very top of this pyramid were the kings and their retiues, below which were the jarls and ordinary free-born farmers, and – at the bottom – a large class of thralls (ON þrællar). In the last thirty years or so, however, our understanding of prehistoric social structures and relationships has improved dramatically.

Foredrag

Les mer / bestilling

Vikingroeren

Det gir en spesiell følelse å vite at man skal føre en 13 tonn tung replika av Osebergskipet i nøyaktig de samme farvannene som hun seilte i for 1200 år siden. Uten andre hjelpemidler enn mannskapets muskelkraft og Høvedsmannens kløkt. Ingen motor, ingen baugtruster… Ingen sak!

Vikingtid

Les mer / bestilling

Vikings - the true story

Foredrag

Les mer / bestilling

Volvenes verden

I vikingenes verden fantes en kvinnelig skikkelse som kalles  «volve» eller "spåkvinne". I sagene beskrives hun som en mystisk person med overnaturlige evner som drev med seid. Hun var en kvinne som ble møtt med respekt, men som også ble oppfattet som skremmende. Volven hadde kunnskap som var viktig i vikingsamfunnet og hun hadde makt over Odin, Tor og de andre gudene. Volven var også den eneste som forutså verdens undergang: Ragnarok. I flere vikinggraver finner vi interessante gjenstander, blant annet tryllestaver, som tyder på at den gravlagte var en volve. Hva var volvens rolle og hvordan ble hun oppfattet i sin samtid? I middelalderen ble synet på personer med overnaturlige evner endret og i år er det 400 år siden grusomhetene kalt "hekseprosessene" kulminerte i Vestfold. I foredraget vil Lena Fahre fortelle om volvegravene på Kaupang, Oseberg og andre steder i Skandinavia og trekke trådene til skriftlige og arkeologiske kilder fra middelalderen. Hun stiller også spørsmål om synet på overnaturlighet og konspirasjoner i dag blant annet i QAnon bevegelsen. Er du usikker på om du skal komme fordi har mye kunnskap om vikingtiden? Ja da lar vi volven i Voluspå stille deg et retorisk spørsmål: Vet du nok eller hva?

Foredrag

Les mer / bestilling